21/08/2018
Margarita
Sådan laver du en Margarita.
Den tequilabaserede Margarita er et dejligt, men til tider et lidt ”farligt” bekendtskab, da det er let at glemme, at der er tale om en drink, der er spark i, selvom den er meget enkel.

Mest læste i dag

Historien om Margaritaen er som med så mange andre cocktails temmelig uklar, fordi så mange gerne vil tage æren for den populære drink.

Men den mest populære historie går på, at den stammer fra Mexico og blev opfundet, da ejeren af restauranten Rancho la Gloria, Carlos Herrera, i 1938 fik besøg af en gæst, der var allergisk over for de fleste typer spiritus, men godt kunne tåle tequila og ønskede en drink baseret på dette.

Faktum er dog at den minder ualmindelig meget om en anden type ældre cocktail af typen ”Daisy” det engelske ord for Margarita.

Esquire Magazine udnævnte Margarita til ’månedens drink’ i en af deres udgivelser i 1953.

Margarita - opskrift

Denne opskrift er med såkaldt rigtig tequila, og ikke den vi bedst kender i Danmark med den lille røde hat, som smager meget anderledes end originale tequilaer, men hvis du ikke har andet ved hånden, kan den selvfølgelig godt bruges, dog kommer resultatet til at være derefter.

Det skal du bruge til Margarita til 1 person

  • 5 cl god tequila lavet af agave
  • 3 cl triple sec (appelsinlikør) eksempelvis Cointreau
  • 3 cl friskpresset limesaft
  • Isterninger eller knust is
  • Salt
  • Evt. 1 cl sukkerlage eller agarvesirup

Sådan laver du en Margarita

  1. Start med at give glasset en saltkant. Det gøres ved at tage en skive lime og køre den hele vejen rundt om glassets kant.
  2. Hæld salt ud på en tallerken og vend derefter glassets kant i saltet til hele kanten er dækket.
  3. Ønsker du at bruge sukkerlage, skal du opløse 2 dele sukker i en del vand.
  4. Hæld tequila, triple sec og limesaft I en shaker og is i en shaker og ryst den godt. (Ønsker du agavesirup eller sukkerlage i, skal det også med i shakeren.)
  5. Hæld blandingen over i glasset.

Da der er meget få ingredienser i drinken, smager alt tydeligt igennem. Lad være med at bruge limesaft fra flaske, og vælg om muligt en god tequila.

Variationer af Margarita

Margarita kan varieres in en uendelighed med alt fra krydderurter, hvis du er til den krydrede side og bær, hvis du er til den søde side.

Ønsker du at eksperimentere med den slags varianter, skal du bruge en blender, men det er investeringen værd, hvis du ikke har sådan en.

Margaritaen og sour cocktails

Margaritaen tilhører cocktailtypen sour, der er kendetegnet ved, at den som ordet antyder er ”sur i det”.

Det er altså sjældent en begyndercocktail, men på den anden side ligger smagen heller ikke i den ende, hvor du skal have nogle år på ganen for at kunne sætte pris på den særprægede smag, og den kan spædes lidt op med sukkerlage.

Hvad man ikke ved om den originale Margarita, vides til gengæld om den senere udviklede frozen Margarita. Den blev ”født” i 1971 af Mariano Martinez, ejer af Mariano’s Mexican Cuisine, da han opfandt verdens første frozen Margarita-maskine for at kunne følge med efterspørgslen i sin bar. 

Han var inspireret af kioskkæden 7-11’s Slurpee -maskiner, og de frosne Margaritaer blev hurtigt et hit.