100 nye fængselspladser på vej

Trængslen bag tremmerne er et stort problem i landets fængsler, og derfor vil regeringen bygge mere end 100 nye pladser bag de tykke mure. Det skriver Berlingske.

Justitsminister Morten Bødskov (S) vil onsdag præsentere udspillet for de andre partier som et oplæg til den kommende flerårsaftale for Kriminalforsorgen.

- Med de udfordringer, som Kriminalforsorgen står overfor, kommer vi ikke uden om at bygge nye pladser.

- Vi er nødt til at komme væk fra en tilstand med huller i kassen og overbelægning, for det betyder spændinger, uro og mangelfulde muligheder for at sikre, at folk kommer ud som mindre kriminelle. Og vi dermed får færre ofre, siger ministeren til avisen.

Ifølge Bødskov er der et akut behov for flere fængselspladser, og derfor vil regeringen droppe planer om et langvarigt byggeprojekt af et helt nyt fængsel. I stedet skal de nye pladser etableres som tilbygninger til de eksisterende fængsler, forklarer ministeren.

Formand Kim Østerbye fra Fængselsforbundet mener, at fængselsplanerne lyder fornuftige. Men 100 pladser er langt fra nok.

- Når ministeren siger 100, så går jeg ud fra, at det er et forsigtigt skøn.

- Ministeriets egne tal viser jo, at der mangler 320 pladser allerede næste år og over 450 i 2016, så skal vi nøjes med at bygge 100 nye, så skal andre tiltag frigøre ret mange pladser, siger han til Berlingske.

Justitsministeren vil endnu ikke sige, hvor pengene til planen skal komme fra - finansieringen bliver første offentliggjort, når aftalen er forhandlet færdig.

Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, vil endnu ikke tage stilling til forslaget. Men han er dog varsom med at smide flere penge efter Kriminalforsorgen, siger han til Berlingske.

 

Dagens Gossip