12-årig datter ser, hvad mor gør ved far: Så skubber hun hende væk og gør det utrolige

Joe Thomas ville nå at slå græsplænen, inden hans kone og datter kom hjem fra arbejde og skole. Pludseligt fik han det skidt og ringede til konen, som skyndte sig hjem.

Mor og datter nåede lige at se Joe i ansigtet, inden han kollapsede af et slagtilfælde.

Faderen blev forskellige, unaturlige farver i hovedet, og moderen smed i panik, hvad hun havde i hænderne, og gik i gang med det, hun mente var hjertemassage.

Det var her, den kun 12-årige datter, Aerin, afbrød moderen og trådte til.

Nogle uger forinden havde hun haft undervisning i hjertemassage i skolen, og hun kunne se, at moderens teknik ikke var helt så effektiv, som den Aerin havde lært i undervisningen.

- Jeg synes ikke, hun trykkede det rigtige sted, så jeg tænkte på, da vi lærte hjertemassage i skolen, siger hun til Little Things.

Læs også: Kan du give hjertemassage til et barn? Brug 3 minutter på at se, hvordan du gør

Aerin fik ringet til alarmcentralen og udøvede helt roligt hjertemassage i fem minutter, indtil ambulancen kom. Hendes gåpåmod og teknik har klokkeklart reddet faderen, der var indlagt ni dage efterfølgende, men nu er hjemme og i bedring.

- Jeg er så glad for, at hun lyttede efter i timen. Hun vidste jo ikke, at hun ville få brug for det nogle uger efter, siger en tydeligt påvirket far.

Lægerne er ikke i tvivl om, at den 12-årige piges indsats reddede hendes fars liv.

Læs også: Sådan gør du: Se hvordan du skal yde førstehjælp ved hjertestop

De bruger nu deres historie til at minde andre om, hvor vigtigt det er for både voksne og børn at lære hjertemassage. I udgangspunktet er det bedst at gøre "noget", ligesom moderen gjorde her, men med den rette teknik øges chancen for at overleve selvsagt:

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip