Amerikansk helikopter styrtet på japansk ø

En amerikansk militærhelikopter er mandag styrtet ned på den sydligt beliggende japanske ø, Okinawa, oplyser de japanske myndigheder. En ulykke, der kan øge vreden over den store koncentration af amerikanske baser på øen.

Styrtet er sket på en eksercerplads inden for den amerikanske Hansen-base, der ligger på den centrale del af Okinawa, sagde en myndighedsperson og tilføjede, at ingen lokale beboere var kommet noget til, men de ombordværendes skæbne var ikke kendt.

Videooptagelser viste røg, der steg op fra en brand på en tilsyneladende øde bjergside, og den lokale myndighedsperson siger, at brandfolk er sendt til ulykkesstedet på marineinfanteribasen.

Den private tv-station NTV oplyser, at der var tale om en CH-46 Sea Knight-helikopter. En talsmand for det amerikanske militær i Japan har ikke umiddelbart nogen kommentarer til oplysningerne om den styrtede helikopter.

Beboere på Okinawa, der er vært for en stor del af de amerikanske militærstyrker i Japan, har længe været utilfredse med at bære, hvad mange mener, er en alt for stor del af den amerikansk-japanske militæralliance.

Mange sidestiller de amerikanske baser med ulykker, kriminalitet og forurening.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip