Billedet af Sarah og hendes første møde med sin lille søn har rørt tusinder

Sarah Whitneys højeste ønske i år var, at få et raskt barn.

Det ønsker de fleste kommende mødre, men for Sarah var frygten for, at noget skulle gå galt, mere end begrundet:

Da hun var 20 uger henne i sin graviditet, fik hun konstateret kræft. Det skriver Today

Sarah, der har to børn i forvejen, fik fjernet sit bryst og begyndte kemoterapi for at redde sit liv. Fødslen blev sat i gang før tid, så det kunne lade sig gøre.

Foto: Kate Murray

Sønnen Kal-El kom til verden, sund og rask, i april måned i år. Med til fødslen var en fotograf, Kate Murray, der fangede første gang, Sarah ammede Kal-El med det bryst, der er tilbage efter operationen.

Billedet er efterfølgende gået viralt og blev desuden bragt i forskellige medier i Florida kort efter fødslen.

Men det er først nu, hvor Sarah har haft den første tid i fred med sin familie, at hun er klar til at tale om sin oplevelse.

Hun var tydeligt berørt, da jordemødrene lagde sønnen til – og er det selvsagt også i dag.

Hun var i stand til at amme sin søn i to uger, før hun gennemgik endnu en omgang kemo, og dét alene var et slag for hende.

- Jeg ammede mine to første børn, og jeg elskede det… Jeg glædede mig til at gøre det med mit barn igen, så vi kunne opbygge dét bånd. Da de fortalte mig, at jeg for det første ikke kunne få den fødsel, jeg gerne ville – en fødsel uden smertestillende, en naturlig fødsel i vand – og for det andet, at jeg heller ikke ville kunne amme ham, så var jeg knust, siger hun til Today.

Hun er endnu ikke helbredt for sin sygdom og gennemgår medicinsk behandling. Hun overvejer at få fjernet sit andet bryst og tager anti-hormonel medicin. Lægerne advarer hende mod at få flere børn.

Kal-El er i dag seks måneder og har det fint.

Foto: Kate Murray

Sarah koncentrerer sig om at gøre alle de ting, der betyder ngoet for hende, sammen med børnene, fordi hun endnu ikke er sikker på, om hun overlever. Ting, hun har været for træt eller syg til, da sygdommen var værst.

Der er startet en indsamling til familien, så de får hjælp til at betale hospitalsregningerne, og Sarah er taknemmelig for al den hjælp, familien har fået – både økonomisk, men også i form af brystmælk, som hun har kunne give sin søn i flaske.

Foto: Kate Murray
 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip