Borgmestre: Regering skal droppe lærerkonlikt

Myteskabere.

Sådan etiketterede økonomiminister Margrethe Vestager (R) søndag Danmarks Lærerforening på grund af en kampagne, der kritiserer regeringens udspil til en reform af folkeskolen.

Synspunktet blev bakket op af den socialdemokratiske undervisningsminister Christine Antorini, men udmeldingen støder nu på kritik fra socialdemokratiske borgmestre.

Det sker med henvisning til, at lærerne og Kommunernes Landsforening mandag mødtes i Forligsinstitutionen, fordi overenskomstforhandlingerne mellem parterne er kørt så fast, at en lockout af lærerne truer til april.

- Man skal holde sin mund, så længe konfliktforløbet kører, siger Ishøjs socialdemokratiske borgmester, Ole Bjørstorp, med direkte adresse til Vestager og Antorini.

- De skal ikke blande sig i en faglig konflikt, det må de ikke. Uanset hvad den kommende folkeskolereform ender med. Det er at blande tingene sammen, siger han.

Samme melding kommer fra Hjørrings socialdemokratiske borgmester, Arne Boelt, der heller ikke tørster efter enetaler fra regeringstoppen under den faglige strid om lærernes arbejdsvilkår.

Spørgsmål: Er udmeldingen ikke på sin plads?

- Jeg vil ikke forholde mig til, om man skaber myter eller det ene og det andet. Men jeg vil gerne forholde mig til, at jeg synes, at det er uklogt at begynde at sige noget, når tingene er i Forligsinstitutionen, siger Arne Boelt.

- Så skal vi andre holde mund, og det skulle de to også have gjort, siger han.

- Man skal i stedet lade parterne komme så langt, de kan selv, og derfor mener jeg også, at jeg selv skal holde min kæft, lyder det afslutningsvis fra Hjørrings borgmester.

Konflikten mellem lærerne og kommunerne bredte sig mandag, da forhandlingsfællesskabet KTO - der repræsenterer en halv million offentligt ansatte - meldte ud, at man ikke vil godkende det overenskomstforlig, som ellers allerede er aftalt med Kommunernes Landsforening (KL).

Det skete med henvisning til utilfredshed med KL's optræden over for lærerne.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip