Dansk cykling klapper over ny kommission

Kravet fra diverse nationale cykelforbund om, at den internationale cykelunion (UCI) bør nedsætte en uvildig undersøgelseskommission til at kigge nærmere på UCI's egen rolle i dopingsagen mod Lance Armstrong, er nu indfriet.

UCI har onsdag meddelt, at organisationen bag den internationale sportsdomstol CAS, kaldet International Council of Arbitration for Sports (ICAS), vil stå for arbejdet med sammensætte medlemmerne af kommissionen.

Det var netop, hvad Danmarks Cykle Union (DCU) havde ønsket og stillet krav om i et brev til UCI i oktober.

- Som udgangspunkt lever det bestemt op til vores krav. Vi har sagt, at der skulle være en uvildig kommission - uafhængig af UCI - og vi havde foreslået, at det skulle være CAS eller Wada, som kunne drive processen.

- Som det refereres her, så lyder det til, at det er præcis, hvad vi får, siger DCU-formand Tom Lund.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra UCI, at CAS har valgt en respekteret senioradvokat som formand, en auditør og en erfaren sportsadministrator. Alle tre medlemmer er ifølge meddelelsen uafhængige af cykelsporten.

DCU's ønske til kommissionen er at afklare UCI's rolle i den periode, der er beskrevet i Lance Armstrong-rapporten fra det amerikanske antidopingagentur (Usada).

Blandt andet har UCI modtaget donationer fra Lance Armstrong, og det har været hævdet, at cykelunionen har dækket over positive dopingprøver på amerikaneren.

- Der er ting, som rapporten beskæftiger sig med, og som kunne mistænkeliggøre at alt ikke er foregået, som det skulle, og det vil vi gerne have, at en sådan undersøgelse skal afdække, siger Tom Lund.

Den uvildige kommission skal selv afgrænse sit kommissorium.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip