Dansk politi afslører pædofili-mistænkt i USA

Dansk politis afpatruljering af internettet har ført de amerikanske myndigheder frem til en 37-årig mand, der nu sidder fængslet for overgreb mod en otteårig pige, oplyser Rigspolitiet på Facebook.

- Det her er en sag blandt mange, hvor vi finder billeder eller videoer på nettet og kan hjælpe andre lande i efterforskningen. På samme måde hjælper de os, siger politikommissær Flemming Kjærside fra Rigspolitiets Nationale IT-efterforskningssektion.

En videosekvens, hvor manden ses krænke pigen, dukkede pludselig op på flere hjemmesider, hvor pædofile udveksler billeder.

Dansk politis analyse af videoen afslørede, at den var optaget på en skole i den lille amerikanske by Belfair i delstaten Washington.

Ifølge CNN var manden, der optog videoen med sin mobiltelefon, formand for skolens forældreråd, da overgrebet fandt sted.

Han står nu til flere sigtelser ud over selve overgrebet - blandt andet for at optage børneporno og dele det på internettet.

Det lykkedes i et samarbejde mellem dansk, australsk og amerikansk politi at finde frem til en mailadresse, som ledte dem frem til den 37-årige mand, der nu sidder fængslet.

Ved hjælp af billederne kunne amerikansk politi i øvrigt identificere den otteårige pige, der var elev på den skole, hvor overgrebet tilsyneladende fandt sted.

/ritzau/

Dagens Gossip