Det viser sig, at du altid har brugt kaffefiltre forkert

Hvis du benytter dig af en ganske almindelig kaffemaskine, så er det på tide, at du lære at bruge et kaffefilter.

Mange er gået over til store espressomaskiner, der koster det samme som en brugt bil og fylder hele køkkenbordet, mens andre drikker billig instantkaffe.

Men den gode gamle maskine, hvor man selv tiløjer vand og kværnede bønner, kender alle - og smagen skuffer sjældent. Den hakker og sprutter, indtil en kande med kulsort koffein damper i køkkenet - og alle og enhver kan finde ud af at betjene den.

Eller hvad?

For det viser sig nu, at kaffefiltre faktisk er designet til at blive foldet på en helt bestemt måde før mødet med maskinen, skriver Metro.

De fleste gør ikke noget ved filteret, før de sætter det i, og af samme grund fylder det mere, end det er beregnet til. Kaffefilteret stikker simpelthen op over kanten og virker lidt malplaceret i den kegleformede beholder.

I virkeligheden skal kanterne, du ved - de tykke flapper nederst og på den ene side, foldes ind. På den måde passer filteret perfekt i kaffemaskinen - både i højde og omkreds.

Ifølge britiske Metro giver det ikke bare bedre pasform, det forhindrer også, at filteret går i stykker under brygningen.

Faktisk er der instruktioner på de fleste æsker med kaffefiltre, men af en eller anden grund, bliver anvisningerne ignoreret af de fleste. Fremover er der ingen undskyldning, nu ved du det. 

Herunder kan du se et korrekt foldet filter.

Følg Dagens Tips og Tricks for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip