DF forventer at støtte dagpengeaftale

Den langsommere indfasning af dagpengereformen, som regeringen og Enhedslisten har givet hinanden hånd på mandag, skaber tryghed for de tusindvis af langtidsledige danskere, der har mistet, eller vil miste, dagpengeretten.

Det mener Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, der i 2010 var med til at stramme dagpengereglerne sammen med den daværende VK-regering og De Radikale.

- Godt der nu tages initiativ til at indfase dagpengereformen blidere. Det har DF ønsket de sidste halvandet år, siger han i en kommentar og tilføjer:

- En langsommere indfasning giver tryghed for mange danskere, som står til at falde ud af systemet.

DF-formanden fastslår, at partiet gerne havde siddet med ved forhandlingsbordet, "men regeringen ville ikke tale med os", lyder det. Alligevel forventer han, at DF vil bakke om aftalen, når den skal behandles i Folketinget.

- De følte sig nok nødsaget til at give deres parlamentariske grundlag en lille stjernestund. Sådan er politik. Men i DF fokuserer vi på indholdet og ikke Christiansborg-fnidder, så vi forventer at støtte aftalen, siger Kristian Thulesen Dahl.

Med regeringen og Enhedslistens nødhjælpsplan følger blandt andet en ny midlertidig arbejdsmarkedsydelse til de danskere, som glider ud af dagpengesystemet som følge af dagpengereformen.

Men ifølge De Konservatives gruppeformand, Brian Mikkelsen, forsømmer aftaleparterne at komme Danmarks egentlige problemer til livs - nemlig manglen på vækst og arbejdspladser.

- Det gør den her aftale overhovedet intet for at løse. Tværtimod. Den mindsker de lediges motivation til at komme i arbejde og forringer virksomhedernes finansieringsvilkår, siger han og fortsætter:

- Det er måske en lettelsens dag for de dagpengemodtagere som er ved at miste retten til dagpenge, men det er en dårlig dag for Danmark.

/ritzau/

Dagens Gossip