DF vil skærme Danmark mod velfærdsturister

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, leverede en klar opfordring til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) under sin tale søndag formiddag på partiets landsmøde i Herning: Danmark har brug for to nye EU-forbehold.

Det ene forbehold skal ifølge Skaarup skærme Danmark mod de såkaldte velfærdsturister. Altså andre EU-borgere, som efter kort tid i Danmark har ret til de danske ydelser som eksempelvis SU og børnepenge.

- Vi skal have sat hegnspæle op omkring den danske velfærd. Den skal beskyttes. Det skal blandt andet ske gennem et nyt EU-forbehold, som skal forsvare vores velfærdssamfund.

- Vi vil ikke stiltiende se på, at borgere fra andre EU-lande kan tære på de offentlige kasser efter kun få ugers arbejde. Vi vil have velfærden tilbage til danskerne, siger Peter Skaarup.

Det andet nye forbehold skal være med til at bremse kriminelle europæere og illegale asylansøgere, som kommer til Danmark.

Der skal ifølge Dansk Folkeparti genindføres grænsekontrol, og det kræver et forbehold, før vi kan udtræde af Schengen-samarbejdet, der i dag beskriver grænsesamarbejdet i EU.

- Vi må simpelthen tage Danmarks rolle i det grænseoverskridende Schengen-samarbejde op til revision en gang for alle.

- Hvis danskernes sikkerhed og tryghed kræver det, og kan vi ikke få lov til at gennemføre den nødvendige grænsekontrol, er vi selvfølgelig parate til at udtræde af samarbejdet.

- En effektiv grænsekontrol må og skal tilbage. Jeg synes, at vi skal sende en meget klar opfordring fra dette årsmøde til Helle Thorning-Schmidt. Udskriv nu den folkeafstemning om grænsekontrollen. Hvis du tør, siger Peter Skaarup.

I øjeblikket har Danmark fire forbehold, der afholder os fra dele af EU-samarbejdet. De kredser om retslige og indre anliggender, forsvar, euroen og unionsborgerskab.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip