Dødsulykken i Herlev: Cyklistforbund kræver stoppende lastbiler

Cyklist. Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard

Dødsulykken i Herlev, der kostede en 16-årig pige livet, får ny Cyklistforbundet til at kræve, at svingende lastbiler holder helt stille.

Pigen blev dræbt under en lastbil onsdag på Herlev Hovedgade lige ved nedkørslen til Motorring 3.

Lastbilen skulle svinge til højre ned på motorvejen, men her overså chaufføren tilsyneladende den cyklende pige, og kørte hende over.

- Vi ønsker et lovpligtigt orienteringsstop for lastbiler! Vi henviser blandt andet til den rapport, som Havarikommissionen for Vejtrafikulykker udgav i 2006, lyder det igen fra landsformand Claus S. Hansen og direktør Jens Loft Ramussen fra Cyklistforbundet.

Igen, fordi forbundet tidligere har fremsat kravet om orienteringsstop for lastbiler.

Og konklusionen i rapporten er klar.

- I samtlige 25 undersøgte ulykker foretog last bilen selve højresvinget i en glidende kørsel uden stop undervejs. Selv med lav hastighed er der ikke tid nok til at orientere sig omhyggeligt om øvrige trafikanter, herunder cyklister. Det skal derfor være et krav, at lastbiler under selve svingningsmanøvren stopper helt for at orientere sig, lige inden de krydser over cyklisternes køreareal, lød det.

Cyklistforbundet beder ikke nogen om at slukke motoren, eller stå ud af lastvognen.

- Vi vil bare gerne have, at lastvognschaufførerne – ikke bilister i almindelighed, men netop lastvognschauffører, fordi de har et begrænset udsyn – stopper op og orienterer sig ordentligt, FØR de svinger til højre. Siden 1. januar 2012 har Cyklistforbundet omtalt samtlige højresvingsulykker på vores hjemmeside. Det vil vi fortsætte med – for at fastholde fokus på problemet og dermed presse på for at finde løsninger, så det kan blive endnu sikrere at cykle, lyder fra forbundets landsformand og direktør.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip