Du dør af lykke, når du smager denne hjemmelavede, crunchy nutella

Spis nutellaen på brød, pandekager, sammen med frugt (banan er alt for lækkert) eller... direkte fra glasset!

Til ca. 3 dl crunchy nutella skal du bruge:
100g hasselnødder
50g mandler
50-100g ahornsirup alt afhængig af din søde tand
60g kokosolie
50g kakaopulver
1 tsk. vanillepulver
¼ tsk. havsalt

Sådan gør du:
Begynd med at riste hasselnødder og mandler på en tør pande.

Rist nødderne over medium varme og jævnlig omrøring. Nødderne er klar, når de begynder at tage farve, knitre let og dufte aromatisk.

Hæld de varme nødder op i en foodprocessor med alle øvrige ingredienser.

Blend til nutellaen er cremet, men stadig med knas.

Smag nutellaen til.

Nutellaen kan opbevares ved stuetemperatur i op til en uges tid eller længere tid på køl. Vær dog opmærksom på, at kokosolien stiver ved temperaturer under 24C og det gør nutellaen hård og mindre smørbar direkte fra køl.

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip

Dagens TV