Eksperter advarer: Du kan blive gravid med dit tøj på – og uden at knalde

Skrevet af Morten Larsen

24/05/2016
Du må gøre krav på at få dine skolepenge tilbage, hvis du med spirende babydrømme har siddet foran vinduet i dagevis i forsøget på at spotte en stork med en frisk lille menneskeunge til dig.

Dagens topnyheder

Sådan spiller klaveret ikke, når vi mennesker kaster os ud i et kælende forsøg på at fremtidssikre vores destruktive race på to ben, men dét ved du sikkert alt om.

Derimod vil det måske komme som en overraskelse for dig, at du ikke behøver at have samleje for at blive gravid.

Ja, den er god nok, lyder det i Daily Mail, der har haft fat i en række førende eksperter på fertilitetsområdet, og til sprælske teenagere kan vi nu viderebringe oplysningen om, at kvinder godt kan blive gravide ved såkaldt 'dry humping'.

For gamle mennesker skal det forklares, at vi nu taler om den kåde situation, hvor de to køn foregiver - eksempelvis på et halvfyldt diskotekgulv i provinsen – at have samleje med hinanden, mens kønsdelene dog bliver i underbukserne.

Læs også: Ny forskning: For meget sex kan ændre formen på kønsdelene

- Det er ikke almindeligt, men det er muligt. Hvis sæd kommer hen omkring indgangen til skeden, så kan det resultere i en undfangelse. Også selvom der ikke har været noget samleje, siger en ekspert fra Family Planning NSW.

Sæd kan trænge igennem undertøj, og du kan i sjældne tilfælde blive gravid af det, forklarer eksperten.

Og nu kommer der en myte fra dengang, hvor mor var en lille dreng: ”Jeg er sikret mod graviditet, når jeg ammer.”

Myten er falsk – også selvom amning kan udskyde ægløsning, men der gives ingen garantier. Derfor bør man bruge en form for prævention, hvis man ikke ønsker at blive gravid.

Og den med at 'trække sig ud' holder heller ikke. Hverken i retten eller oppe i en kvinde.

- Graviditet kan ske, selvom penis er trukket ud før ejakulation, da en lille mængde sæd kan komme i kontakt med skeden, lyder den tørre – og alligevel lidt fugtige – forklaring fra NSW Heath.

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler: