En mand går gennem København med en jødisk hat - reaktionerne vil overraske dig

Husker du det sociale eksperiment, hvor Zvika Klein bar den jødiske hovedbeklædning, kalot, i Paris' gader?

Se den her: Journalist tager jødisk kalot på og går igennem Paris

Eksperimentet blev lavet efter terrorangrebet mod Charlie Hebdo, og viste, at antisemitismen i Paris var stærkt udpræget. 

Nu har nogle engelske journalist og frivilige lavet samme eksperiment i flere andre europæiske byer - blandt andet København, fortæller Daily Mail. 

Journalisten bag eksperimentet er den engelske Jonathan Kalmus, som selv er jøde. Han filmede sig selv i forskellige byer i Englands gade, hvor han får adskillige tilråb af ikke særlig pæn karakter. 

Han har fået den dansk-palæstinske filmskaber Omar Shargawi til at være gå igennem forskellige dele af København, for at se, hvor danskerne behandler jøder på gaden. Et varmt emne, efter Omar El-Hussein angreb den jødiske synagoge i Krystalgade i februar.

Omar Shargawi går blandt andet igennem Mjølnerparken, hvor Omar El-Hussein voksede op, forskellige dele af Nørrebro, Krystalgade og endeligt på Strøget. 

Sammenligner man med de andre byer, hvor folk råbte skældsord efter personen med den jødiske hovedbeklædning, så er der stort set ingenting i København. Dog råber en dreng efter Omar, men det opdagede han først, da han så videoen efterfølgende. En fremmed kvinde giver faktisk Omar et helt tilfældigt kram.

Se videoen herunder (videoen fra København starter ved 01.24):

Dagens Gossip