Fagboss: Dagpengesag vil martre regeringen

De dystre udsigter for tusinder af dagpengemodtagere får nu 3F-bossen Poul Erik Skov Christensen til at levere lidt af en svada mod politikerne på Christiansborg - og ikke mindst fagbevægelsens normale venner i den røde regering, skriver Ekstra Bladet.

Tusinder af danskere står således til at miste retten til dagpenge fra årsskiftet, og det vil komme til at koste, hvis ikke politikerne reagerer, lyder det fra 3F-formanden.

- Den største pisk på rygstykkerne af de politikere, der sidder i Folketinget, vil blive, når vi fra årsskiftet dag, efter dag, efter dag kan levere historier om ganske almindelige lønmodtagere, der ikke har gjort anden forbrydelse end at passe deres arbejde, men som nu mister deres forsørgelsesgrundlag.

- Det tror jeg ikke, at nogle politiske partier kan holde til ikke at agere i forhold til. Det vil blive en sag af dimensioner, siger Poul Erik Skov Christensen til avisen.

Hans opråb kommer samtidig med, at 3F offentliggør en dyster analyse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) har foretaget for fagforbundet.

Ifølge både Nationalbanken og AE vil kurven for beskæftigelsen først gå opad i 2014. I den tidligere regerings såkaldte konvergensprogram fra 2010 lød det ellers, at kurven allerede ville knække i 2012, fremhæves det i analysen.

- Det her må politikerne tage ad notam. Hvad vil de gøre ved det, spørger Poul Erik Skov Christensen.

Akutpakken er ikke løsningen, slår han fast.

- Jeg må sige, at fra langt de fleste steder er meldingen, at resultatet er tæt ved nul. Akutpakken virker kun, hvis der er job hos vores lokale a-kasser, siger Poul Erik Skov Christensen.

Konfronteret med 3F-bossens udtalelser siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, til Ekstra Bladet:

- Ja, jeg er bekymret - ikke så meget for mine rygstykker - men for de mennesker, der står til at ryge ud af dagpengesystemet. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at få folk ind på arbejdsmarkedet igen, inden vi når skæringsdatoen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip