Fagbosser jubler over løndumping-aftale

Fagbevægelsen klapper i hænderne, efter regeringen i dag har lavet en ny aftale med Enhedslisten om at komme social dumping til livs.

- Jeg er glad for, at aftalen er blevet indgået. Den gør det jo sværere at snyde med skatter, moms og løn, når man har et udenlandsk firma, der arbejder i Danmark, siger formand for 3F Poul Erik Skov Christensen til Newpsq.

Også i LO høster den nye aftale roser.

- Der er mange brugbare initiativer i den her aftale, så det kan jeg kun være rigtig tilfreds med, siger næstformand Lizette Risgaard.

Med aftale afsætter regeringen og Enhedslisten 55 millioner kroner om året til at bekæmpe løndumpingen.

- Vi tror, aftalen i al almindelighed vil betyde, at det bliver mindre interessant for folk at opholde sig illegalt i det her land. Og nogle af dem, der opholder sig illegalt og udfører arbejde til dumpingpriser, håber vi, vi vil få ryddet op i, så vi kan få bragt nogle af vores dygtige medlemmer i beskæftigelse igen, siger Poul Erik Skov Christensen.

Men selvom det er utroligt positivt, at der nu er indgået en millionaftale på området, er der selvfølgelig plads til forbedring, mener Lizette Risgaard.

- Jeg kunne godt have tænkt mig, at man gik mere håndfast til ordningen med arbejdsklausuler. Jeg kan ikke forstå, at kommuner og regioner ikke skal have dem, siger LO-næstformanden.

Man ser blandt andet også gerne, at opsynet med den meget omtalte Carbotage-kørsel strammes. På det område er der ikke klare nok retningslinjer for politiet, lyder det.

Se hvordan regeringen vil bekæmpe løndumping her.

 

Dagens Gossip