Falster vil ikke give betjente til bandekrig

- Vi vil være rigtigt kede af, hvis vi skal aflevere politifolk til København, siger borgmester John Brædder fra Guldborgsund Kommune.

Sydhavskommunen er en af dem, der kan komme i spil som leverandør af de ekstra betjente, som politichefen nu vil sætte ind i hovedstaden for at styrke efterforskningen af bandeballade.

Betjentene skal findes og flyttes fra Nordsjælland, Midt- og Vestsjælland og Sydsjælland samt Lolland-Falster.

- Vi har et lille, men kvalificeret politi på Lolland-Falster, som har haft stor succes med deres indsats de seneste år, og som har betydet, at kriminaliteten er faldet.

- Men flytter man ressourcer bort, kan den stige på et kvartal igen, siger borgmesteren.

Han peger på, at synligheden af politiet er meget vigtig ikke mindst i forhold til de grupper af østeuropæiske kriminelle, som jævnligt dukker op og ofte med færgen og laver indbrudstogter - især i kommunens mange sommerhuse.

- Hvis de ikke pustes i nakken hele tiden, så ruster de op, og så er det dem og ikke politiet, der laver razziaer i sommerhusområderne. Det er vel ikke det, man ønsker politisk, efter at vi er kommet ned på et fornuftigt niveau, siger John Brædder.

Han bliver derfor meget forundret, hvis hans område skal bidrage til styrken i København.

- Det vil komme som en bombe i så fald. Vi har ikke fået nogen signaler i den retning overhovedet. Tværtimod fortalte politichefen for ganske nylig, at man ikke forventede, at der bliver flyttet rundt på politiressourcer og slet ikke fra Lolland-Falster.

- Sker det, vil vi helt sikkert lave ballade over det, siger borgmesteren.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip