Familie reparerede utæt tag: Finder maleri til 900 millioner på loftet

Det er de færreste, der kan se noget positivt i, at deres tag er utæt og skal repareres, men der er forbavsende nok undtagelser.

En fransk familie ville finde et hul i taget på deres game hus og gik derfor op på loftet. I jagten på utætheden stødte de på et gammelt, støvet maleri.

Nu er maleriet delvist blevet identificeret til at være et mesterværk af den berømte italienske maler Michelangelo Merisi, der levede i perioden 1571-1610 og gik under navnet Caravaggio. Det skirver The Independent. 

Læs også: Skuffet lottomillionær: - Jeg var et tal fra at kunne sige op

Og hvad endnu vildere er, at maleriet, som forestiller den blodige bibelske scene “Hudith Beheading Holofernes”, er vurderet til 120 millioner euro svarende til ca. 900 millioner danske kroner.

Fundet blev gjort for to år siden i den sydfranske by Toulouse. 

Det værdigfulde maleri, der er malet i i starten af det 17. århundrede, forsvandt et århundrede senere, lyder vurderingen fra den franske ekspert, Eric Turquin.

“Hudith Beheading Holofernes”. Foto: Wikipedia. 

Der er dog delte meninger om, hvorvidt det virkelig er et af Michelangelo Merisis malerier. Og der er chance for, at eksperterne aldrig bliver enige om ægtheden af maleriet.

Eric Turquin mener dog ikke, at der er nogen tvivl om, hvem der har ført penslen på maleriet:

- Den karakteristiske belysning, den tyspiske energi for Caravaggio kombineret med, at det er udført uden korrektioner af en sikker hånd, betyder, at det må være ægte, siger han. 

Frankrigs kulturminister har bestemt, at maleriet ikke må sælges til udlandet i de næste tre måneder, mens franske kunstmuseer, såsom Louvre, forsøger at rejse penge nok til at købe mesterværket. 

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip