Far advarer: Vask dine hænder, før du rører ved en baby

Det er i den grad sæson for forkølelse og influenza. De fleste forældre er pinligt opmærksomme på det, fordi mange børn har slemt bakterier og vira med hjem fra daginstitutionerne.

Men det, som er en almindelig forkølelse for større børn og voksne, kan være ekstremt farlig for nyfødte.

Det måtte en far fra Tennessee sande. Han advarer nu på sociale medier mod at røre ved nyfødte, før man har vasket hænder.

Manden, hvis navn er ukendt, advarer på det sociale medie Imgur, hvor han også har delt billeder af sin lille “kriger”, der har været på hospitalet i over tre uger. 

Hun blev oprindeligt indlagt med meningitis, men fik det hurtigt bedre. Nu er hun dog igen indlagt, og denne gang er det mere alvorligt.

- Vi mistede hende næsten sidste mandag. Vores lokale hospital fortalte os, at hvis hun fik det værre, var der intet, de kunne gøre for hende. Vi var nødt til at flytte hende til et bedre hospital… Så snart pediatri-holdet kom til hospitalet for at hente hende, stoppede hjertet. De genoplivede hende og kom hende i respirator med det samme. Siden da er hun blevet diagnosticeret med RSV, et slemt tilfælde af lungebetændelse, type h-influenza, bronkitis og en delvist kollapset, højre lunge, skiver faderen.

Pigen har det meget bedre, men får stadig ilt. Han tilføjer, at han er taknemmelig over hospitalets personales indsats, men vil også advare andre om, hvor farlige almindelige forkølelser og virus kan være.

- RSV er ikke en joke. Jeg vidste ikke meget om det indtil for en uge siden, da det næsten stjal min datter fra mig. Vær søde at vaske dine hænder, før du rører ved de små. Og sørg for at pakke dem ind, når I skal ud i kulden med dem, skriver han.

Læs også: Mor finder sorte prikker i sønnens næse - nu advarer hun mod den populære hyggespreder 

Ifølge Yahoo er RSV er en luftvejsvirus. Normalt giver den forkølelesessymptomer, men hos nyfødte kan den hurtigt blive værre.  

- Selvom 97 procent af børnklarer sig med den trods en hoste i fire til seks uger, kommer de over det. Små børn kan stadig blive rigtig syge og behøve ilt-støtte, siger børnelægen Ari Brown fra Austin Texas.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip