Far får 60 dages fængsel for at forsikre sin søns bil i eget navn

En 50-årig far fra Vinderup er ved retten i Holstebro blevet dømt for bedrageri ved at forsikre sin søns bil i sit eget navn.

Dommer lyder på 60 dages betinget fængsel.

Den 24-årige søn, der også var tiltalt for bedrageri med en indboforsikring og dokumentfalsk, fik 6 måneders fængsel, heraf 4 måneder betinget.

Sønnen havde i 2010 købt en bil, som han havde finansieret med et lån. Långiver havde sikkerhed i bilen. Faren tegnede kaskoforsikring for bilen, idet han angav sig selv som ejer og bruger.

Det fremgik at forsikringsvilkårene, at forsikringspræmien var fastsat efter brugerens alder, og at forsikringstageren skulle kontakte forsikringsselskabet, hvis der kom en anden ejer eller bruger.

Et vidne fra forsikringsselskabet forklarede i retten, at forsikringspræmien kunne være steget med op til 300 procent, hvis selskabet havde fået meddelelse om, at sønnen var den reelle bruger.

- Der er nok mange forældre, der ikke er klar over, hvor strafbart det er, at vildlede forsikringsselskaberne på denne måde for at skaffe sig en lavere forsikringspræmie, siger senioranklager Gorm Søgaard Lund fra anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi.

- Det er derfor vigtigt, at vi får udbredt kendskabet til reglerne, så andre kan undgå at begå samme fejl. Jeg er i øvrigt godt tilfreds med dommen, der ganske enkelt siger, at det er strafbart at bedrage sit forsikringsselskab.

Sønnen blev tillige dømt for bedrageri for i to omgange urigtigt at have anmeldt til forsikringsselskabet, at der var blevet stjålet 2 Iphones, 1 Playstation3, 2 kameraer, 1 Macbook Pro og 2 ure fra bilen.

Han blev også dømt for dokumentfalsk, fordi han også skrev falske kvitteringer for kameraerne og MacBook-en og forfalsket kvitteringer for urene og sendt dem til forsikringsselskabet.

Både far og søn udbad sig betænkningstid.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip