Flere arbejdsmænd har posttraumatisk stress

En fjerdedel af førtidspensionisterne fra bygge- og anlægsbranchen forlader arbejdsmarkedet, fordi de har en psykisk lidelse.

Det viser nye tal fra ankestyrelsen, skriver byggeriets dagblad, Licitationen.

Det er hovedsageligt posttraumatisk stress, der plager håndværkerne, og ifølge seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø Vilhelm Borg, er der en god grund til dette.

- Noget af det kan forklares med arbejdsulykker, som der stadig er relativt mange af på broer og i tunneller. Samtidig er der en del tidligere soldater, der kan have den lidelse fra tidligere, forklarer han til Newspaq.

Han mener, at man bør forbedre mulighederne for, at de psykisk syge skal kunne beholde deres arbejde i stedet for at blive parkeret udenfor arbejdsmarkedet.

- De fleste psykiske sygdomme går over igen. Der er desværre noget, der tyder på, at der er stor chance for, at man bliver afskediget, hvis man er sygemeldt med en psykisk sygdom.

Arbejdsmiljøkonsulent i Byggegruppen i 3F, Freddy Hansen, siger til Licitationen, at man ikke tidligere har haft fokus på dette problem blandt håndværkere, men at tallene peger på, at man bør overveje det.

Dagens Gossip