Flere forældre imod unge indvandrers kærsteri

For et mærkbart udsnit af landets indvandrerunge har Amors pile ikke frit spil. Det fremgår af en undersøgelse, som Social- og Integrationsministeriet offentliggør tirsdag.

I et "integrationsbarometer" har ministeriet ifølge Jyllands-Posten forsøgt at måle omfanget af den sociale kontrol, som familier med ikke-vestlig baggrund udøver mod unge i alderen 18-29 år.

Knap 600 ugifte personer har svaret på en række spørgsmål, og 28 procent af kvinderne og 12 procent af mændene oplever, at de ikke må få en kæreste før ægteskabet. Tallene viser tillige, at 17-18 procent af de ugifte oplever begrænsninger i valg af ægtefælle.

Integrationsminister Karen Hækkerup (S) finder tallene "bekymrende".

- Man skal ikke blive glad, bare fordi det er under halvdelen. Det er en tragisk historie for hver eneste, der ikke selv må vælge sin egen tilværelse eller er bekymret for sanktioner, udstødelse eller det, der er værre, siger hun til Jyllands-Posten.

Derfor lancerer ministeren nu et særligt dialogkorps, som skal "holdningsbearbejde" familier med ikke-vestlig baggrund.

Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg, beskylder ligestillingsminister Manu Sareen (R) for ikke at have nok fokus på ligestilling for indvandrerkvinder.

- Han har brugt sin tid på at diskutere, om piger tager skade af at lege med lyserødt Lego, lyder det fra Inger Støjberg i Jyllands-Posten.

/ritzau/

Dagens Gossip