Forældre: Ud med studenter - ind med rotation

Alt for ofte resulterer vikartimer i rundbold og videofilm, og når eleverne forlader folkeskolen, har de samlet set modtaget undervisning af en vikar i et år af deres skolegang.

Det får foreningen Skole og Forældre til at se rødt. For ikke nok med, at det ofte er en vikar, som står for undervisningen, så er halvdelen af vikarerne slet ikke uddannede.

- Tit oplever vi jo, at det er sidste sommers studenter, der står for undervisningen, og det er ikke bare noget, man kan. Jeg forstår godt, at de unge mennesker ender med rundbolden, men det er ikke godt nok. Vi ved, at det vigtigste for god undervisning er fagligt og pædagogisk kvalificerede lærere, der står bag kateteret, derfor er vikarundervisning ringere for vores børn, siger formand Mette With Hagensen til Newspaq.

Skoleledernes formand Anders Balle opfordrer i Politiken sine kollegaer til at bruge færre vikarer uden den rette baggrund. Den holdning deler forældrene.

- Der er skoler, hvor man i teamet dækker hinanden ind. Det gør, at undervisningen varetages af en lærer fra skolen, som er forberedt, så man kan gennemføre undervisningen, og det højner kvaliteten. Det handler om at lære af de skoler, som allerede gør det, siger With Hagensen.

Allerede i 2010 lovede daværende undervisningsminister, Tina Nedergaard (V), at problemet med vikarforbruget ville blive løst i løbet af et år. Det er endnu ikke sket, men forældrene forventer at se løsninger i det kommende skoleår.

- Skolebestyrelserne må få klarlagt, hvordan det ser ud på netop deres skole. Derefter må bestyrelsen sammen med personalet få lagt nogle principper for, hvordan man dækker vikarer af på netop deres skole, siger Mette With Hagensen.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) siger til Politiken, at hun nu har indskærpet overfor kommunerne, at de skal løse problemet med vikarer ude på skolerne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip