Gerningsmand fra USA blev smidt ud af flåden

Det amerikanske politi har fastslået identiteten på den ene af de formodede to personer, som står bag mandagens nedskydning af flere personer på et flådecenter i Washington.

Der er tale om 34-årige Aaron Alexis, der fra 2007 til 2011 arbejdede for en af flådens logistikafdelinger i Fort Worth i Texas, oplyser flåden.

En person fra flåden siger til nyhedsbureauet Reuters, at Aaron Alexis blev afskediget på grund af gentagne tjenesteforseelser. Hvilke overtrædelser, der var tale om, siger den anonyme kilde ikke noget om.

I 2010 blev Alexis anholdt for ulovligt at affyre et våben i Fort Worth, men myndighederne gjorde ikke mere ved sagen, og Alexis undgik en sigtelse.

Og i 2004 blev han i Seattle anholdt for at skyde mod dækkene på en parkeret bil, skriver nyhedsbureauet Associated Press.

Hans far fortalte senere til politiet, at Alexis havde problemer med at kontrollere sit temperament. Han fortalte også, at sønnen havde deltaget i redningsarbejdet under terrorangrebet mod New York 11. september 2001.

Mindst 12 personer blev dræbt, da Alexis mandag morgen begyndte at skyde omkring sig på flådebasen Washington Navy Yard. Et øjenvidne fortæller, at Alexis åbnede ild fra fjerde etage ned mod en kantine.

Alexis blev selv skudt og dræbt under dramaet.

Det er uvist, om han havde nogen tilknytning til basen, og hvordan det lykkedes ham at slippe ind på det stærkt bevogtede område. Motivet til nedskydningen kendes heller ikke.

Myndighederne ved endnu ikke, om Alexis var ene om handlingen.

Politiet ledte tidligere mandag efter yderligere to personer: En hvid mand og en cirka 50-årig sort mand, der begge havde været klædt i uniformslignende tøj. Den hvide mand er ikke længere under mistanke.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip