Hækkerup: For tidligt med EU-afstemning

Det handler om timing, når der skal stemmes om ændring eller afskaffelse af de danske EU-forbehold på rets- og forsvarsområdet.

Det siger handels- og europaminister Nick Hækkerup (S), der dermed afviser Venstre-formand Lars Løkke Rasmussens forslag om allerede nu at beslutte en lynafstemning om de to forbehold.

- Regeringen synes også, at vi skal afskaffe forsvarsforbeholdet og forbeholdet om retslige og indre anliggender.

- Men problemet med Løkkes forslag er, at hvis vi nu låser os fast på en dato, der ligger otte måneder ude i fremtiden, så risikerer vi, at vi ikke varetager Danmarks interesser, siger ministeren og tilføjer:

- Den politiske dagsorden - også i Europa - bevæger sig hurtigt, og vi står i en situation, hvor vi er på vej ud af en omfattende finanskrise. Røgen er ved at lægge sig, og om lidt kan vi se det europæiske landskab.

- Og så har vi bedre mulighed for at agere.

Lars Løkke Rasmussen har mandag meldt sig klar til et opgør med de to EU-forbehold allerede i foråret, når der er valg til EU-Parlamentet.

V-formanden vurderer, at det vil være uansvarligt at blive ved med at skubbe en afstemning foran sig, fordi konsekvenserne af retsforbeholdet er for påtrængende.

Justitsminister Morten Bødskov (S) har længe fremhævet, at Danmark står til at ryge ud af det europæiske politisamarbejde Europol på grund af forbeholdet.

Nick Hækkerup siger dog, at han er glad for, at Venstre også kan se fordele i en afskaffelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip