Heldig vinder: Lodseddel gav 3,4 milliarder kroner

3,4 milliarder kroner eller 590,5 millioner dollar. Så meget er en lotterikupon købt i Florida værd.

Lørdag blev det amerikanske lotteri Powerball udtrukket - og man har nu fundet et enkelt lod med den rigtige talkombination 10, 13, 14, 22 og 52, samt Powerball nummeret 11.

Og det må siges at være ufatteligt heldigt købt af vinderen. For chancen for at have købt det rigtige lod er én til 175 millioner, skriver Reuters.

Med den store gevinst, er den hidtidige rekord i Powerball på en gevinst på 587,5 millioner dollar fra november sidste år, slået.

Denne gang er puljen blevet så stor, fordi ingen har haft den rigtige talkombination i to måneder.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook

At Powerball-puljen bare er vokset og vokset har betydet, at lotterifeberen forud for lørdagens trækning havde ramt USA. Og jo flere kuponer, der bliver solgt, desto større bliver gevinsten.

En Powerball-kupon koster to dollar. Spillerne skal vælge fem tal mellem et og 59 og et såkaldt Powerball-tal mellem et og 35.

Men der er stadig et stykke vej - helt præcist 65,5 millioner dollar - til den største gevinst, et amerikansk lotteri har givet. I marts 2012 gav den rigtige talkombination i Mega Millions 656 millioner dollar eller 3,8 milliarder kroner.

Dengang blev milliarderne delt mellem vindere i Maryland, Kansas og Illinois.

/ritzau/

 

Dagens Gossip