Helene samler ind til 3-årig kræftsyg dreng: Vi tror på et mirakel

Hvad gør man, når ens nære venner får besked om, at deres lille søn er alvorligt syg; måske uhelbredeligt syg?

Det spørgsmål har fyldt en del i Helene Valeur Bagers hoved, efter hende og mandens gode venner, Louise og Tommy, kort før jul fik at vide, at deres tre-årige dreng Mikas’ kræfttumor i hjernen ikke som først antaget var holdt op med at vokse.

- Man kan kramme og græde sammen. Det er forfærdeligt at stå på sidelinien med to mennesker, man holder så meget af. Hvad kan man gøre?: Ingenting, forklarer Helene til Dagens.dk. 

Hun har dog alligevel valgt at gøre noget.

Læs også: Liv eller død: Kender du de syv tegn på kræft?

Hun har startet en Caremaker-indsamling, som skal hjælpe familien økonomisk, så de har flere muligheder for at nyde den næste tid sammen. 

- Det handler om, at Louise og Tommy er meget ulykkelige over situationen, som er, at tumoren er vokset, og lægerne har pt ingen behandlingsformer, der kan helbrede. Så tænkte vi: Hvad kan vi gøre, for at deres liv bliver lidt nemmere? Vi startede en indsamling, siger Helene.

Mikas er en glad dreng, der går i børnehave. Foto: Privat.

Mange hospitalsbesøg - et håb tilbage 
Lille Mikas har en stor kræfttumor i hjernen og har været meget igennem trods sin unge alder.

Allerede som spæd fik den lille dreng fra Valby diagnosen epilepsi, og efter talrige hospitalsundersøgelser fik han som et-årig konstateret kræft i hjernen.  

Efter en operation troede lægerne, at tumoreren var stoppet med at vokse, men dén glæde blev dog forvandlet til sorg i sidste måned, da en scanning viste, at tumoren hele tiden har vokset - bare uden man kunne se det på de hidtidige scanninger.

Tumoren sidder så tæt på hjernestammen, at den ikke kan opereres. Det største håb er forsøgsmedicin fra Tyskland.

Via Rigshospitaltet venter Mikas og familien svar på, om han er egnet til forsøgsmedicinen, som i værste fald ikke har nogen effekt og i bedste fald er helbredende.

Findes der ikke brugbar forsøgsmedicin, vil lægerne forsøge sig med kemo, selvom de ikke har stor tiltro til, at det vil være effektivt nok i Mikas' tilfælde. 

Læs også: Dødssyge Christinas indsamling stoppet: Donation kan være ulovlig

Louise er på barsel med familiens yngste medlem lille Buster på seks måneder, og Tommy har valgt at tage orlov, for at være mest mulig sammen med deres dreng, som er frisk nok til at komme i børnehave på halv tid på trods af sine epilesianfald og tumoren.

- Mikas er en lykkelig, kærlig og glad dreng på snart fire år, lyder Helenes beskrivelse af børnehavedrengen.

Mikas med sin lillebror Buster. Foto: Privat.

Overvældet over folks hjælp
Helene startede indsamlingen den 29. december 2015, og dags dato er der blevet doneret 48.000 kroner til familien, som bruger mange penge på en speciel og nærende kost til Mikas.

- Det er fuldstændig fantastisk med så mange penge. Det er overvældende, at så mange vil hjælpe især på Facebook, hvor indsamlingen er blevet delt alverdens steder, siger en glad Helene. 

I første omgang havde Helene sat indsamlingens mål til 50.000 kroner, men da hun erfarede, at folk på MobilePay havde doneret 6.500 kroner på to timer til familien, ændrede hun beløbet til 100.000 kroner.

Læs ogsåKræftsyg mor er død: Nåede ikke at få glæde af indsamlet halv million kroner, som skulle redde hendes liv

- Det er meningen, at pengene skal gå alternative behandlinger og gode oplevelser for Mikas og familien, siger Helene.

På Facebooksiden “Vi Tror på et Mirakel Mikas” er der auktioner til fordel for Mikas og hans familie. 

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip