Her køber terrormistænkt bombedele i Ikea

Den 20-årig svenske lærerstuderende, Aydin Sevigin, er mistænkt for at planlægge et terrorangreb i Sverige, og i politiets afhøring af ham, skulle han have erkendt, at 'han ville dø som martyr'.

Og ifølge Expressen, skulle han være blevet fanget af overvågningskameraer i varehuset Ikea, hvor han køber materialer ind til en bombe. 

Den 20-årige går rundt i ikea og handler ting, der umiddelbart ser hverdagsagtige og uskyldige ud, men som kan også kan bruges til at lave en selvmordsbombe, ifølge politiet. 

Da hans hjem blev ransaget den 20 februar, fandt politiet en manual til, hvordan man kan lave bomber, samt flere dele der allerede var indkøbt. 

Han havde blandt andet købt en trykkoger, men det var ikke tiltænkt en bombe, men derimod til at lave kylling med ris, skulle han have fortalt til den svenske efterretningstjeneste Säpo, ifølge Expressen. 

I varehuset Jula udenfor Stockholm købte han tre pakker med stålkugler, som han betalte kontant. Han påstår, han ikke kan huske, han har købt dem, men afviser det skulle bruges til en bombe. 

- Jeg tænkte vel, at jeg ville samle dem, siger han om de 4500 stålkugler, han købte kontant for omkring 200 kroner. 

Han havde desuden købt julelys og batterier, hvilket kassadamenfandt mistænkeligt i et forhør hos politiet, fordi han købte det længe efter det havde været jul, skriver avisen. 

Et belastende bevis mod den 20-årige studerende er en samtale, han havde md sin far, da denne kom hjem fra en udlandsrejse. Her var alle delene til en potentiel bombe indkøbt. 

- Far, jeg vil ikke leve. Jeg trives ikke. Jeg har købt ting, jeg vil få til at eksplodere, skulle sønnen have fortalt, ifølge en afhøring af faren. 

Efterfølgende skulle sønnen have vist sin far de dele, der kunne bruges til en bombe. De var gemt i en kasse i kælderen. Faren har fortalt, at de efterfølgende smed kassen i en container, og det er ifølge politiet årsagen til, de ikke fandt de mest vitale dele ved ransagningen af hjemmet.

De mener dog, at kvitteringerne for indkøbene er nok bevis mod den 20-årige. 

Den 20-åriges forsvarer siger, at hans klient nægter sig skyldig. 

- Han nægter kort sagt at have begået noget ulovligt. Han lavede ikke sprængstoffer, hvis hensigt var at dræbe andre mennsker eller ødelægge bygninger. Ligesom han ikke erkender nogle andre af de ting, anklagemyndigheden hævder, siger forsvaren Peter Jansson, ifølge Expressen. 

Dagens Gossip