Kongelig skuespiller hædres for sit talent

Ny, lovende og ung.

Sådan beskriver man de unge Shooting Stars skuespillere, som søndag bliver hædret ved filmfestivalen i Berlin.

Og blandt de ti kandidater ses den danske skuespiller Mikkel Boe Følsgaard fra "En kongelig affære".

Den 28-årige skuespiller er den danske repræsentant, fordi han gjorde det umulige sidste år, mener film-blogger Michael Madsen.

Ved sidste års Berlinale-festival vandt Mikkel Boe Følsgaard nemlig Sølvbjørnen for sin rolle som Christian den 7.

- Havde han ikke været med i "En kongelig affære" og vundet sølvbjørnen sidste år, så var han ikke kommet med. Dengang vidste ingen, hvem Mikkel Boe Følsgaard var. Han var ikke færdig med skuespiluddannelsen, det var hans første film, og han var debuttant. Og så laver han det bare så flot, og han går hen og vinder for den bedste mandlige hovedrolle, siger Michael Madsen.

Film-bloggeren husker ikke, at den prestigefyldte pris nogensinde er gået til Danmark eller til en ukendt, da den normalt går til skuespillere på niveau med Mads Mikkelsen.

- Jeg vil gætte på, at det er lidt et tveægget sværd, siger Michael Madsen, som mener, at hæderen både kan lægge pres og forventning på den unge skuespiller:

- På den ene side er det jo fantastisk for en ung skuespiller at nå så højt på så kort tid og få så stor hædersbevisning, inden man egentlig har været med i særlig meget. Det er jo en anerkendelse, og det giver da selvfølgelig et kæmpe boost. Men omvendt tror jeg også, at det måske også lægger et pres på ham. Den første film, han er med i, får en kæmpe pris. Og hvad så med den næste?

Berlinalen - eller Den internationale filmfestival i Berlin - er en af de vigtigste filmfestivaler i Europa og verden. I år afholdes festivalen fra 7. til 17. februar.

 

Dagens Gossip