Læge trillede ældre mand ned til vandkanten: Så tog en borger kameraet frem for at dokumentere, hvad hun gjorde

Skrevet af admin

21/07/2016
Billedet er delt af tusinder og hyldes som ældreomsorg i verdensklasse.

Dagens topnyheder

Borgeren Gro Gløtvold var hurtig til at finde kameraet frem og holde udløserknappen nede, da hun så, hvordan en kommunal lægestuderende gjorde noget ekstra for en ældre borger, hun tydeligvis havde ansvaret for at passe.

Borgeren, en ældre herre, er pakket godt ind, og på trods af den lægestuderendes spinkle statur, har hun formået at skubbe manden ned til kanten af en sø i sin rullestol, hvorfra manden sidder mageligt med en fiskestang i hånden og forsøger at få bid.

Foto: Gro Gløtvold - Engerdall Kommune har godkendt brugen af billedet i medierne. 

Billedet er taget i Engerdal Kommune, der ligger i det østlige Norge med grænsen mod Sverige. Den lægestuderende har sidenhen vist sig at være en kvinde ved navn Maja Solbakken.

Hun fortæller til lokale medier, herunder Nettavisen, at borgeren er meget interesseret i at fiske, og at der altså stod en hel afdeling bag hende for at gøre fisketuren mulig.

Billedet har dog vakt noget i mange internetbrugere, efter at det blev delt på en facebookside for naturinteresserede.

- Det her MÅ jeg bare dele med jer. Plejeren, som arbejder i Engerdal Kommune, har taget manden med på fisketur. Her snakker vi om ældreomsorg i særklasse. Lad være med at nævne noget om samfundsøkonomi, så skyder jeg!! Tak, fordi sådanne medmennesker faktisk findes, skriver personen bag facebooksiden Villmannsliv.

Brugere skriver desuden under billedet, at de får troen på sundhedsvæsenet tilbage, når de læser historier som denne.

Opslaget er i skrivende stund delt over 1.700 gange og liket af mere end 14.000.

Tilbage er der kun at nævne, at den ældre mand naturligvis fik bid – og i øvrigt har været på endnu en fisketur sidenhen.

Læs også: Hospitalsdirektør spiste sygehusets klamme mad i en uge: Stoppede straks med at give det til patienterne

Læs også

9 ting du skal vide, før du forelsker dig i en sygeplejerske - Det er ikke helt konsekvensfrit at blive en sygeplejerskes kæreste. Til gengæld er der også mange positive ting ved faget, som falder ud til din fordel. Dagens.dk har lavet en liste.

Skønhedsplet - Huden er kroppens største organ og helt essentiel for vores overlevelse. Men vi behandler sjældent huden med den respekt, den fortjener. Den får blå mærker, forbrændinger og vabler - og vi ignorerer de signaler, den sender os. Dagens.dk har lavet en let guide til, hvordan man kan begynde at lytte til huden.

Lakrids - Der er god grund til at fylde flere lakridser og færre vingummier og skumfiduser i posen, næste gang du eller familien skal hygge med en omgang slik.

Kolde fingre - Det er blevet handskevejr, men det er ikke kun kulden udenfor, der kan være skyld i, at du har kolde fingre.