Lækre sommerfrikadeller med kålsalat

Det er tid til lette, hurtige, men lækre retter.

Til det formål har jeg lavet de perfekte frikadeller med en super lækker kålsalat til.

Til 4 personer skal du bruge:

Frikadeller
500 g hakket svin & kalv
2 dl fintmelede mandler
2 dl mælk
2 æg
2 fed pressede hvidløg
1/2 bundt finthakket persille
Salt og peber
20g smør til stegning

Kålsalat
1/4 finhakket rødkålshoved
1/2 finhakket frisk hvidkålshoved

Dressing
8 spsk skyr
8 tsk Hellmann’s mayo
1 stort fed presset hvidløg
1 tsk sambal oelek
1 tsk honning
1 tsk citronsaft
Salt og peber

Sådan gør du:
Bland alle ingredienserne til frikadellerne godt – der skal knofedt til – og stil den i køleskabet i min. 1/2 time.

Tag farsen ud af køleskabet og form frikadellerne i golfboldestørrelse. Varm en slip-let pande op på høj varme og smelt halvdelen af smøret.

Fordel frikadellerne på panden og steg dem i ca. 15 min eller til de er gennemstegte og godt sprøde. Tilsæt smør når panden begynder at tør ud.

Når frikadellerne er færdige, drysses et let lag salt henover dem til ekstra smag.

Skær kålen ud og bland det i en skål.

Bland ingredienserne til dressingen godt, smag til med salt og peber.

Hæld halvdelen af dressingen over kålblandingen og bland det godt. Brug resten af dressingen som ekstra dyppelse til frikadellerne.

God appetit.

Anna Mai Brodersen blogger om retter uden stivelse til fornuftige penge på udenstivelse.dk. Følg hende på Facebook her.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip