Løkke: Akutpakken skaber ikke nye job

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har ikke skabt nye job, selvom hun har indgået en aftale om 12.500 såkaldte akutjob.

Det siger Venstres formand Lars Løkke Rasmussen. Han er ikke imponeret over aftalen om at reservere 12.500 job til ledige, der er ved at miste deres dagpenge. Regeringen har ellers indgået aftalen med blandt andet Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

- Man bliver ikke mæt af at røre rundt i en tom gryde. Aftalen skaber ikke flere arbejdspladser. Den stiller de arbejdsløse op i en anden rækkefølge, men den skaber ikke nogen arbejdspladser, siger Lars Løkke Rasmussen.

Derfor er det fortsat et hovedkrav for Venstre, at en kommende finanslovaftale skaber nye job, hvis Venstre skal kunne sige ja til den.

- Nu har regeringen fået et politisk plaster i forhold til dagpengene. Det er fair nok. Men så må vi også forlange, at regeringen får gang i finanslovforhandlingerne, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han mener ligesom regionsrådsformand Carl Holst (V), at aftalen rummer "masser af problemer" med diskrimination og gør det sværere for unge nyuddannede at få fodfæste på arbejdsmarkedet, fordi virksomhederne nu kan få en kontant bonus på op til 25.000 kroner, hvis de ansætter en langtidsledig dagpengemodtager.

- Fred være med det. Det forhindrer ikke, at vi laver en finanslovaftale med regeringen.

- Men det er heller ikke det, der får os til at sige: hold da op, så er der basis for en finanslovaftale. Skal vi lave en finanslovaftale, så skal den skabe job, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er aftalen dog central for at hjælpe de tusindvis af danskere, som risikerer at falde ud af dagpengesystemet.

- Det er rigtig mange job, og det gode ved dem er, at det er helt ordinære job. Man kan bruge dem til at genoptjene dagpengeret, sagde Helle Thorning-Schmidt onsdag til Ritzau.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip