Minister kalder på indvandrerforældres ansvar

Alt for mange drenge med indvandrerbaggrund ender i kriminalitet.

Det siger en bekymret social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) i et interview med Berlingske. Her kommer hun med en opsang til drengenes forældre og bebuder samtidigt nye initiativer for at komme problemerne til livs.

Karen Hækkerup langer ud efter de forældre, der sidder bag "nedrullede gardiner" og med "tændt parabol", mens børneopdragelsen sejler, og deres drenge får lov at rende rundt og passe sig selv, lyder det.

- Vi må gøre op med holdningen om, at det er synd for børnene og forældrene, for det kommer de ingen vegne af. En lille dreng, der råber luder efter sin nabo eller sparker til ting og sager, indtil de går i stykker, er ikke et offer, siger hun.

- Vi er nødt til at kalde på forældrenes ansvar, tilføjer hun ifølge Berlingske.

Socialministeren vil lancere en pakke med seks nye initiativer til 25 millioner kroner, der med målrettede programmer skal få forældrene mere på banen for at løse deres egne børns problemer.

Men der skal også være mere pisk for at få budskabet igennem: Kommunerne skal i større omfang kunne trække forældrene i offentlige ydelser, hvis børnene skulker fra skole eller bryder loven, lyder det.

- Vi har allerede fået et etnisk proletariat visse steder. Det er ualmindeligt skræmmende at tænke på, hvordan det kan udvikle sig, hvis vi ikke tager hånd om det, siger hun til Berlingske.

Karen Hækkerup peger på den senere tids uroligheder i Sverige, hvor unge mænd har kastet med sten mod politiet og brændt biler af, som et eksempel på, hvad der kan ske, hvis man ikke griber ind noget tidligere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip