Narkogæld: 28-årig mand fik lillefingeren klippet af med grensaks

En brand i et stråtækt hus i Jyderup ved Holbæk torsdag aften lader til at være en del af en større sag.

Under efterforskningen har Midt- og Vestsjællands Politi nemlig fundet frem til, at husets beboer forud for branden havde besøg af to »rockerlignende mænd«. Af politiets døgnrapport fremgår det, at de to kom til huset for at inddrive en narkogæld.

Den 28-årige beboer blev truet med en pistol, og herefter fortalte den ene af mændene, at beboeren selv kunne vælge, hvilken finger han ville undvære. Da den 28-årige havde valgt venstre lillefinger, blev den kappet af med en lille grensaks.

Herefter blev han og to gæster smidt ud af bagdøren, mens de to mænd forlod huset ad fordøren. Da den forurettede kom om til forsiden af huset, så han flammerne i vinduet, og da han ifølge døgnrapporten havde set den ene rockertype medbringe en plastikdunk, formodes det, at mændene har brugt benzin til at antænde huset.

Ilden havde så godt fat, da brandvæsnet og politiet kom til stedet, at ejendommen ikke stod til at redde. Dog kom ingen personer til stede.

De to formodede gerningsmænd er forsvundet. Den ene beskrives som en mand i 30erne, som er »pumpet«, skaldet eller med lyst karseklippet hår, en bred kæbe og »tyrenakke«, mens den anden er mellem 18 og 25 år, mindre end kammeraten af både højde og drøjde, kortklippet hår og muligvis en tatovering op ad siden af halsen.

Branden blev opdaget af en nabo, men det fremgår ikke af døgnrapporten, hvorvidt brandteknikerne har fundet frem til årsagen til branden.

Dagens Gossip