Nordjyde i Boston: Telefon reddede mit liv

Nordjyske Ulrik Pedersen stod lige dér, hvor den første bombe i Boston blev sprængt mandag aften.

Han forlod stedet, kort før bomben eksploderede, fordi han fik et telefonopkald, skriver tv2nord.dk.

Ulrik Pedersen var tilskuer til Boston Marathon for at se sin direktør, Morten Sandlykke fra den nordjyske it-virksomhed Targit, løbe over målstregen.

- Hvis ikke det var, fordi jeg havde fået det konferenceopkald, så havde jeg stadig stået der, da bomben sprang. Det telefonopkald har reddet mit liv. Det er virkeligt surrealistisk, at jeg har været så tæt på, siger Ulrik Pedersen til TV2 Nord.

Han kommer fra Stage i Nordjylland, men bor til dagligt i Florida, hvor han er leder af Hjørring-virksomhedens afdeling i Tampa.

Targit har seks medarbejdere til konference i Boston i disse dage. Direktør Morten Sandlykke var med i maratonløbet. Han løb midt mellem de to bomber, da de gik af.

Selvom Boston har været udsat for et bombeangreb, så har Ulrik Pedersen ikke tænkt sig at forlade den nordamerikanske by.

- Det er sygt, at nogen finder på at angribe et maratonløb. Men det virker ret amatøragtigt, selvom det lykkedes dem at placere bomber på opløbsstrækningen.

- Hvis det havde været mere professionelt, så var det jo nok hundredvis af mennesker, der var omkommet, siger Ulrik Pedersen til tv2nord.dk.

Det var to bombeeksplosioner, der mandag aften dansk tid udløste blodbadet ved maratonløbet i Boston. Tre meldes dræbt og over 100 såret.

Eksperter har indtil videre været yderst påpasselige med at gætte på mulige gerningsmænd, men ifølge FBI er der tale om "et potentielt terrorangreb."

De to eksplosioner, som skete med 13 sekunders mellemrum, var så kraftige, at de kastede ofrene op i luften og rev arme og ben af andre.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip