Nordmænd straffes for svinsk spil mod Danmark

Nordmændene spillede hårdt mod Danmark i VM-kampen søndag aften. Også for hårdt efter kommissærernes smag.

Efter at have vurderet situationerne og hørt nordmændenes forklaringer, har VM's disciplinærkomité givet to af de norske spillere karantæne for deres hårde tacklinger mod danskerne.

Norges hårdtspillende kaptajn, Ole-Kristian Tollefsen, som ofte har problemer med at holde dommernes linje, får én spilledages karantæne for en tackling på Mikkel Bødker midt i første periode.

En anden back, Marius Holtet må også sidde ude i næste kamp for sin tackling på Daniel Nielsen i anden periode. Det var den tackling, som kostede Daniel Nielsen en skulderskade og holder ham ude i resten af VM-turneringen.

Stemningen er generelt ond, når Danmark og Norge mødes på isen. Det illustrerede en af de norske spillere, Martin Røymark, efter kampen overfor den norske avis VG.

- Jeg hader danskerne. Det gør vi alle sammen. Derfor var det ekstra dejligt at slå dem, sagde han og fortsatte:

- De blærer sig og spiller småsvinsk. Og så tror de, at de er så fandens gode. Derfor er det så godt at sætte dem på plads.

Ole-Kristian Tollefsen måtte forlade isen tre minutter før tid efter en nærkamp med Mads Christensen.

Danskeren fik ingen udvisning for situationen, men Norges landstræner Roy Johansen sagde efter kampen, at Norge ville indberette hændelsen, hvis ikke det internationale ishockeyforbund, IIHF, selv kiggede på den.

Det har IIHF tilsyneladende ikke gjort. De norske karantæner træder i kraft mod Canada tirsdag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip