Norsk nynazist i chok over konens anholdelse

Den norske højreekstremist Varg Vikernes, der i denne uge blev anholdt og løsladt for terrorplaner i Frankrig, fortæller nu om den morgen, hvor han vågnede ved, at politiet stormede hans hjem i Salon-la-Tour.

Han skriver på bloggen Thulean Perspective, at han hørte eksplosioner - der viste sig at være skud - og glas blive knust.

- Heldigvis så jeg straks, at det var politi, så jeg greb ikke til forsvarsmidler, men hævede i stedet hænderne over hovedet, skriver Vikernes.

- Min gravide kone, som fortsat ikke var klar over, at det faktisk var politiet, forsøgte at beskytte vores yngste søn. Hun fortalte mig senere, at hun var i færd med at gribe sin Browning-riffel, da hun på min reaktion forstod, at det var politiet, lyder det videre.

Fransk politi mistænkte Vikernes og hans kone for at planlægge terror, men frafaldt senere anklagen. Konen blev løsladt onsdag aften, mens Vikernes blev løsladt torsdag aften.

Den norske nynazist er imidlertid fortsat anklaget for at have spredt racehad på internettet.

Vikernes fortæller, at han blev lagt på sengen med ansigtet nedad og blev iført håndjern.

- Til min store overraskelse pågreb de også min gravide kone og påførte hende håndjern - noget som chokerede mig og førte til, at vores yngste søn blev siddende der uden morens beskyttelse.

- Heldigvis var svigermor der og kunne tage sig af barnet, lyder det på bloggen.

Ifølge black metal-musikeren gennemsøgte politifolkene huset og tog bøger, computere, harddiske og USB-nøgler.

Politiet beslaglagde også tre kaliber .22 geværer, et dobbeltløbet haglgevær, et luftgevær, to softgun-rifler, jagtknive, dolke, sværd og to spyd samt ammunition og magasiner til våbnene, fortæller han.

- De fandt også kvitteringerne for alle riflerne og ammunitionen samt min kones tilladelser til at eje dem.

Selvom svigermoren tog sig af børnene, var det ifølge Vikernes en skrækslagen oplevelse for dem at se moren iført håndjern og med blødende næse.

Vikernes blev i 1994 idømt 21 års fængsel for drabet på sin bandkollega Øystein Aarseth og for tre kirkeafbrændinger.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip