Ny SF-ordfører: Ret sikker på opbakning

- Jeg tror ikke, der kommer flere udmeldelser.

Sådan lyder det lidet skråsikkert fra SF-s nykårede politiske ordfører, Jonas Dahl, efter at flere topfolk har pakket kufferten og forladt partiet til fordel for Socialdemokraterne.

Helt usædvanligt forlod partiets daværende politiske ordfører, Jesper Petersen, sin post og skiftede parti, og onsdag morgen gik EU-parlamentariker Emilie Turunen og Nanna Westerby så med ud ad bagdøren.

- Hvis folk gør op med sig selv, at de hellere vil være hos Socialdemokraterne, så må man respektere det, siger Jonas Dahl til striben af udmeldelser.

- Men jeg tror faktisk ikke, at der kommer flere udmeldelser. Jeg er ret sikker på, at der er fuld opbakning til linjen i hele SF's folketingsgruppe

- Jeg synes, vi har stærkt sammenhold i SF. Hvis nogen vælger, at de ikke vil være en del af det sammenhold, så må man respektere det, siger han.

Spørgsmål: Da Annette Vilhelmsen blev formand, sagde hun, at "vores hold er sammenhold". Men er jeres hold i opløsning?

- Det kan jeg ikke nikke genkendende til. Der er ét medlem af folketingsgruppen, der har meldt sig ud, siger Jonas Dahl.

- Jeg fornemmer bred opbakning generelt til det politiske projekt, SF er med i. Vi er en del af regeringen, hvor vi kæmper for venstreorienterede standpunkter.

Spørgsmål: Kan du give garanti for, at SF bliver i regeringen frem til næste valg?

- Jeg kan overhovedet ikke se, hvorfor vi skal forlade regeringen. Jeg synes, vi står solidt forankret i regeringen.

Han afviser, at SF har skiftet linje efter valget af Annette Vilhelmsen som formand.

- Jeg synes, at SF står, hvor vi har stået hele tiden. Med en fordelingspolitik, der kæmper for de svageste. Men hvis der så er nogen, der selv synes, de selv har ændret holdning, så må de jo tage konsekvensen af det, siger Jonas Dahl.

/ritzau/

Dagens Gossip