Nyt fund af guldmineraler i Sydgrønland

Fundet af nyt område med guldmineraler i Jokums Shear bekræfter forventninger om, at der befinder sig et større guldbælte i Sydgrønland, oplyser NunaMinerals i en selskabsmeddelelse til Fondsbørsen.

Når det holdes sammen med selskabets gode boringer i 2012 i Vagarprojektet, bekræfter de nye fund, at der er mulighed for en større guldforekomst i Nanortalik-området.

Det nye fund er gjort i Sydøstgrønland i Jokums Shear ved Danell Fjørd i Nanortalik Gold Province cirka 90 kilometer nord for Nuna Minerals Vagar Guld Projekt og 25 kilometer sydvest for selskabets Kangerluluk Guld Projekt.

Geologisk minder området om tilsvarende områder med eksisterende guldminedrift i Nordamerika.

I løbet af 2012 er der indsamlet 36 overfladeprøver inden for en strækning af 1,5 kilometer imellem 650 og 1150 meters højde for at teste en guldførende zone. Flere af prøverne har indeholdt mere end et gram til 9,3 gram guld per ton klippe.

- Det er en spændende udvikling af vores guldprojekter i Sydgrønland. Vore boringer i Vagar Guld Projekt tidligere i år var meget vellykkede, hvor vi fik defineret brede, guldførende zoner i granitter og granodioriter, siger direktør Ole Christensen, NunaMinerals.

- Nu har vi identificeret guld i magmatiske bjergarter inden for den samme guldprovins 90 kilometer yderligere mod nordøst, hvilket bekræfter vores formodning om, at vi er i et betydende og til dato meget lidt udforsket guldbælte, tilføjer han.

En lokal gletsjer har tidligere dækket Jokums Shear, og det er først for nylig, da isen har trukket sig tilbage, at området er blevet tilgængeligt for mineralefterforskning.

NunaMinerals vil ikke udelukke, at der er en sammenhæng mellem Jokums Shear og den struktur, som indeholder Kangerluluk Guld Projektet 25 kilometer mod nordøst. Begge ligger inden for Hugin-licensen, som NunaMinerals ejer 100 procent.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip