Piloter hvilede ved to-åriges dødsulykke

En lægehelikopter havde søndag haft så travlt, at den ikke måtte flyve til Farsø i Vesthimmerland, hvor en lille pige netop var druknet. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

- Piloterne havde haft ekstremt travlt inden da. Vi måtte ikke lade dem flyve mere end 14 timer efter den sikkerhedsgodkendelse, vi har fra Trafikstyrelsen. Derfor måtte vi lade helikopteren blive på jorden, forklarer driftschef på præhospitalet i Region Midtjylland, Else Ammitzbøll.

Der er ikke umiddelbart noget belæg for, at en indsats fra lægehelikopteren kunne have reddet den to-årige pige, der søndag formiddag forvildede sig ind til en swimmingpool på Farsø Fjord Camping, hvor hun blev fundet druknet.

Men at et hold piloters behov for hvile sætter så firkantede grænser for lægehelikopterens akutte indsats i Nordjylland, overrasker og bekymrer nord for regionsgrænsen:

- Hvis det er tilfældet, bør vi atter kigge alvorligt på akutberedskabet i regionen. Vi, der har langt til et akuthospital, har et simpelt krav: Vi skal ikke også have lange responstider, siger Kirsten Moesgaard (K), formand for sundhedsudvalget i Vesthimmerland Kommune og medlem af regionsrådet.

Dagens Gossip