Pulled beef i sprøde skaller

Jeg elsker pulled beef – både smagen og den minimale arbejdsindsats, der er forbundet med retten. Selvom ventetiden måske er lang, er den aktive arbejdsindsats nemlig minimal. Perfekt, hvis man ikke gider at bruge al sin tid på at lave mad.

Det trukne oksekød serveres her i sprøde salatskaller med rødbedesalat, bløde løg og sprøde forårsløg – mums!

Granatæblesirup kan du købe i velassorterede grønthandlere. Gå gerne efter en variant uden sukker, der blot består af indkogt granatæblesaft. Granatæblesirup er syrligt og sødt og fantastisk lækkert til alt lige fra ’hjemmelavet sodavand’ (bland op med danskvand), salatdressinger, marinader, på yoghurt og desserter mv.

Til fire personer
Pulled beef: 1 kilo egnet fedtmarmoreret oksekød – fx skulder
1½ spsk. stødt mild paprika
1 spsk. stødt røget paprika
1 spsk. løgpulver
1 spsk. hvidløgspulver
Havsalt
6 spsk. granatæblesirup eller daddelsirup eller ahornsirup
Olivenolie
400g løg

Grønt tilbehør
400g rødbeder
400g hvidkål
Dressing af granatæblesirup, mild olivenolie og havsalt
2 bdt. forårsløg
2 Icebergsalat

Pulled beef
Rør krydderier og granatæblesirup sammen til en pasta. Spæd til med olivenolie, til du har en lind og fed marinade.  Gnid kødet ind i marinaden og lad det marinere i en lukket beholder på køl natten over. Næste morgen er det tid til at gå i gang igen. Pil løgene, halver dem og skær dem i tynde skiver. Fordel løgene i bunden af din slowcooker eller Römertopf. Læg kødet ovenpå løgene.

Stil slowcookeren på LOW og lad den stå i 10-12 timer. Bruger du en Römertopf stilles den i en kold ovn på 100C i 10-12 timer. Efter 10-12 timer er kødet smørmørt. Tag kødet op og læg det i et fad. Træk kødet fra hinanden med to gafler. Brug en hulske til at fiske løgene op af slowcookeren/Römertopfen og stil dem til side.

Overhæld det trevlede oksekød med stegeskyen og vend godt rundt i kødet.

Grønt tilbehør
Snit hvidkålen meget fint – gerne på et mandolinjern. Riv rødbederne. Jeg brugte mit mandolinjern med et Julienneblad indsat. Bland hvidkål og rødbeder sammen og overhæld salaten med en dressing af granatæblesirup, olivenolie og havsalt.

Skær forårsløgene i tynde skiver. Pil blade af salathovederne (gem salathovedernes midte til noget andet) og skyl dem. Fyld salatbladene med rødbedesalat, bløde løg, kød og forårsløg – velbekomme. 

Sabine Murati er 27 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip