Rigmand køber verdensberømte Washington Post

Stifteren af internet-handelsfirmaet Amazon har besluttet sig for at købe store dele af The Washington Post.

Den amerikanske avis kæmper med økonomien på grund af faldende reklameindtægter og en svigtende læserskare, og ledelsen har derfor valgt at sælge alle avis-aktiverne for 250 millioner dollar (cirka 1,4 milliarder kroner) til Jeff Bezos.

- Jeff Bezos har vist sig som et teknologisk og forretningsmæssigt geni. Hans langsigtede tilgang og hans personlige anstændighed gør ham til en enestående ny ejer for The Post, siger avisens bestyrelsesformand, Donald E. Graham.

Det overraskende salg kommer få dage efter, at New York Times solgte Boston Globe for 70 millioner dollar, og det er yderligere en indikation på, at papiravisernes bundlinjer har det hårdt.

Jeff Bezos står bag købet alene - Amazon er ikke en del af handlen, lyder det fra Washington Post. Rigmanden har ikke tænkt sig at bryde med avisens journalistiske linje.

- Avisens værdier behøves ikke at blive ændret, skriver Jeff Bezos i et brev, som er offentliggjort på Washington Posts hjemmeside.

Washington Post er især kendt for Watergate-skandalen i 1970'erne, som journalisterne Bob Woodward og Carl Bernstein afslørede. Den politiske skandale førte i sidste ende til, at den amerikanske præsident Richard Nixon måtte træde tilbage.

/ritzau/Reuters

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip