SAS-salg kan resultere i bagage-konflikt

Uroen breder sig hos bagagepersonalet i Kastrup Lufthavn. Lige nu forhandler SAS nemlig med verdens største handlingselskab Swissport om at flytte SAS Ground Handling over i et joint venture med schweizerne. Det skriver Berlingske.

Bliver salget en realitet, kan det få store konsekvenser for de i alt 5.500 ansatte i SAS Ground Holding, vurderer de ansattes fagforbund 3F.

Selskabet har nemlig vist sig at være en underskudsforretning for SAS, og derfor frygter fagforbundet, at Swissport vil gennemføre en opstramning af organisationen.

- Vi er blevet skeptiske over for Swissport. Bliver deres overtagelse en realitet, er vi selvfølgelig imødekommende, men skulle det blive nødvendigt at markere os, er vi klar til at bruge hele den danske model - heriblandt retten til at varsle konflikt - hvis der ikke kan opnås overenskomst, siger formand for 3F Kastrup, Henrik Bay-Clausen, til Berlingske.

3F holder et vågent øje med forhandlingerne, efter flere lande i den seneste tid har udtrykt utilfredshed med det schweiziske firma.

Svenske fagforeningsfolk har blandt andet kaldt Swissports engagement for 'alarmerende', efter en belgisk fagforening har rapporteret om dårlige vilkår for ansatte hos Swissport i lufthavnen i Bruxelles.

Senest har 900 ansatte under Swissport indledt strejke i tre lufthavne i Spanien - blandt andet fordi handlingselskabet skulle have tvunget de ansatte til at arbejde over, skriver Berlingske.

Handlen mellem SAS og Swissport er endnu ikke faldet på plads i Danmark. Derfor ønsker SAS på nuværende tidspunkt ikke at forholde sig til de ansattes bekymringer.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip