Se video: Kanal 5 sikrer sig "Banshee" med Ulrich Thomsen

Allerede inden ”Hannibal” og Mads Mikkelsen rammer tv-skærmen på søndag, har Kanal 5 sikret danskerne endnu en iøjnefaldende amerikansk ”dansker-serie” til efteråret.

Den stærkt hypede og rå gangsterserie ”Banshee” tæller blandt andre Ulrich Thomsen på rollelisten, og tager sit udgangspunkt i et dystert og stringent miljø, hvor sex, vold, bedrag og kriminalitet pibler frem ved blot det mindste krads i overfladen.

Efter 15 år i fængsel løslades mestertyven Lucas Hood og i forsøget på at flygte fra sin kriminelle fortid og opsøge sin ekskæreste, Ana, drager han til byen Banshee i Pennsylvania. Byen er en del af amish-miljøet og på overfladen præget af kristendom og en dybt konservativ livsstil.

Netop ankommet, involveres Hood i et røveri, hvor den nye sherif dør, og Hood ser her sit snit til ubemærket at overtage sheriffens identitet. Dermed får han den lovmæssige magt i byen, hvor vold, sex og kriminalitet i virkeligheden hersker og bliver strengt kontrolleret af lokale kræfter, ledet af den afstumpede ”forretningsmand” Kai Proctor, spillet af Ulrich Thomsen.

Men fortiden slipper ikke Hood af syne. Ana har ligeledes skiftet identitet og lever nu et roligt familieliv, gift med byens offentlige anklager - og mens Hood forsøger at yde retfærdighed i Banshee, en lille by med store hemmeligheder, ånder den forbrydelse han begik 15 år tidligere ham i nakken.

”Banshee” havde premiere i januar på HBO/Cinemax og er skruet sammen af manden bag ”True Blood” og ”Six Feet Under”, Alan Ball, en sand mester udi skildringen af passion, skæve kontraster og sære universer. Og amerikanerne har taget godt imod serien, hvorfor sæson 2 allerede nu er bekræftet.

Rollelisten tæller, ud over Ulrich Thomsen som den afstumpede Kai Proctor, Anthony Starr som Lucas Hood og Ivana Milicevic i rollen som Ana.

"Banshee" har premiere på Kanal 5 til efteråret.

Se et klip fra serien nedenunder....

 

 

Dagens Gossip