Skræmmende undersøgelse: Din makeup kan give dig blodforgiftning

Skrevet af Christina Ledertoug

10/05/2016

Mest læste i dag

Næste gang du tager din makeup frem, bør du nok lige undersøge, hvor længe det har ligget og gemt sig i din makeup-pung.

For ifølge en ny undersøgelse gemmer en femtedel af kvinderne deres makeup i op til fem år, hvilket kan føre til blandt andet blodforgiftning og urinvejsinfektioner, det skriver Daily Mail.

I undersøgelsen, der er foretaget blandt 5000 britiske kvinder svarede godt 25 procent af de adspurgte, at de gemte på deres mascara i op til et år. Det på trods af anbefalinger fra sundhedsmyndigheder om at skifte den hver tredje måned.

20 procent svarede at de gemte på deres make up-rens i mindst et år, hvilket er dobbelt så lang tid som anbefalet.

Mens næsten10 procent brugte de samme læbestifter i mere end tre år - to år efter udløbsdatoen.

Læs også:Dette sker med din krop, hvis du spiser 3 dadler hver dag

Undersøgelsen kommer i forlængelse af et nyt studie fra London Metropolitan University, der viser, at gammel makeup indeholder store mængder af livsfarlige bakterier.

Efter at have testet fem produkter, herunder en makeup-børste, foundation og en lipgloss, opdagede forskerne både enterokokbakterier, som er en af de hyppigste årsager til meningitis, og som også kan forårsage blodforgiftning og lungebetændelse.

Endvidere fandt forskerne også en bakterie, som ifølge dem kan give bakteriel vaginose (betændelse i skeden), aeromonas, der kan forårsage mavetarminfektion og sårbetændelse, og hudstafylokokker, som ifølge forskerne er resistente overfor antibiotika.

Læs også: Ny forskning: Du bliver ‘fuld’, når du ikke får nok søvn
Sundhed:

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: