Socialchefer vil stoppe Dovne Roberter

Landets kommuner bruger sanktioner over for borgere på kontanthjælp så forskelligt, at det ikke ser ud til, at de følger den samme lovgivning. Det skriver Jyllands-Posten.

Lemvig Kommune er landets skrappeste og gav i fjor sanktioner til 45 procent af kontanthjælpsmodtagerne, mens eksempelvis Høje-Taastrup Kommune kun gav sanktioner til 11 procent af kontanthjælpsmodtagerne.

Den uensartede brug af reglerne får formanden for landets socialchefer, Ole Pass fra Rødovre, til at opfordre politikerne til at lave ændringer i reglerne om sanktioner, når de i den kommende uge går i gang med forhandlingerne om en kontanthjælpsreform.

Venstre har forud for forhandlingerne om en kontanthjælpsreform over for regeringen særskilt rejst spørgsmålet om kommunernes forskellige brug af sanktioner med krav om, at alle kommuner sanktionerer mere.

- Lemvig Kommune bør være forbilledet, så vi kan sikre os, at kontanthjælpsmodtagere som Dovne Robert uddør. Der er brug for at stramme sanktionerne på landsplan, siger Venstres arbejdsmarkedsordfører, Ulla Tørnæs, til Jyllands-Posten.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er klar til at diskutere stramninger.

Regeringen præsenterede for knap to uger siden sit udspil til den længe ventede kontanthjælpsreform.

For at få folk i arbejde eller uddannelse vil regeringen reducere ydelserne markant til de 25-29-årige. Regeringen vil afskaffe kontanthjælpen for unge under 30 år uden uddannelse og i stedet indføre en ny ydelse, uddannelseshjælp, på niveau med SU.

Derudover bliver jobparate kontanthjælpsmodtagere efter seks måneder mødt med et krav om at arbejde for kontanthjælpen, for eksempel i virksomhedspraktik, i et arbejde med løntilskud eller et nyttejob.

Unge kontanthjælpsmodtagere under 30 år skal desuden lære at læse, skrive og regne, og hvis de pjækker, bliver de trukket i kontanthjælpen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip