Sønderborgs venner ked af kaserne-lukning

Ifølge TV2 News lukkes kasernen i Sønderborg sammen med Bülows Kaserne i Fredericia i forbindelse med et nyt forsvarsforlig.

Det skuffer de lokale i grænselandet, som har kæmpet hårdt for at bevare deres kaserne.

- Jeg er utrolig træt af, at vores argumenter ikke har virket. De hviler på en enestående folkelig opbakning med støtte fra 26.000 mennesker, men det har åbenbart ikke været nok. Det er en tvivlsom økonomisk gevinst, der vinder over værdierne, og derfor synes jeg man må sige, at politikerne er noget historieløse, siger John Lohff, formand for Sønderborg Kasernes Venner til Newspaq, og fortsætter:

- Vi er utrolig kede af det, men jeg vil gerne sige tillykke til de byer vis kaserner har overlevet og først og fremmest Haderslev

Lukningerne finder sted i forbindelse med forhandlingerne om det nye forsvarsforlig, hvor der i alt skal findes besparelser på 2,7 milliarder kroner.

Selvom lukningen også vil betyde meget for økonomien i Sønderborg, accepterer man demokratiets spilleregler.

- Det er en kaserne, som rækker langt ud over Sønderborg, og det vil betyde meget for butikkerne, handlen og livet generelt. Men vi bøjer os for, at demokratiet har talt. Vi har kæmpet en kamp på argumenter, og så har politikerne truffet deres afgørelse, siger John Lohff.

Sønderborgs borgmester Åse Nyegaard vil ikke kommentere lukningen, før den er bekræftet af forsvarsministeren

Udover de to jyske kaserne lukkes kasernen i Vordingborg delvist.

 

Dagens Gossip