Speedbåd med tre børn torpederede stenmole

Tre drenge i 11-12 års-alderen er indlagt på sygehuset efter en bådulykke ved Lynæs i Nordsjælland fredag eftermiddag. Faren til en af drengene er også indlagt.

En 11-årig dreng er kommet alvorligst til skade. Han har kvæstelser i hovedet og blev efter ulykken fløjet med helikopter til Rigshospitalets Traumecenter, oplyser Nordsjællands Politi.

- Han er indlagt med hovedtraumer, men jeg kan ikke sige noget om, hvor alvorligt det er, eller om han er i livsfare, fortæller politiets vagtchef Ole Hestbæk.

Manden og de tre drenge, hans søn og to kammerater, var ude at sejle i speedbåd, da noget gik galt.

- Der er en fejl på motoren, som gør, at gassen sætter sig fast. Faren forsøger at fjerne strøm- og benzintilførsel, men båden fortsætter ind i en stenmole, fortæller Ole Hestbæk.

Ved sammenstødet med molen blev faren og drengene slynget ud af båden. Den 11-årige, som er indlagt på Rigshospitalet er farens søn. Faren selv og de to kammerater er alle indlagt i Hillerød.

De tilskadekomne kommer fra Brønshøj i København, og ifølge vagtchefen er de pårørende blevet underrettet om ulykken, som skete klokken 16.18.

I september kostede en bådulykke fire mænd livet. Ulykken skete nær Hundige Havn, da en speedbåd bragede ind i en stenhøfde. Mændene blev slynget over bord og druknede.

Politiet konstaterede efterfølgende, at tre af mændene var for berusede til at sejle, og politiet mente, at det var en af de berusede mænd, som havde ført båden.

I forbindelse med fredagens ulykke er der dog intet, som tyder på, at der er begået nogen fejl på båden.

- Faren havde certifikat til at sejle, og alle var iført redningsveste. Der er simpelthen tale om en fejl på motoren, fortæller Ole Hestbæk.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip