Svækket Fidel Castro viser sig frem

Den 86-årige Fidel Castro har atter trodset rygter om, at han skulle være døden nær.

I sin første længere offentlige optræden siden 2010 viste Cubas tidligere revolutionsleder sig søndag eftermiddag, hvor han afgav sin stemme til det cubanske valg og småsludrede med journalister og andre folk omkring ham.

Den sygdomssvækkede Castro - også kendt som "El Comandante" - har gennem et langt liv været kendt for sine store cigarer og timelange taler.

Men søndag så cubanerne en skrøbelig og krumrygget mand med kridhvidt skæg, og han talte med en mat og svag stemme, rapporterer BBC's korrespondent på Cuba.

Søndagens valg i Cuba handler om at sammensætte en nationalforsamling i landet. Men et reelt valg er der ikke tale om. Ingen oppositionspartier har lov til at stille op, og alle kandidater er blevet udpeget af det regerende kommunistparti.

81-årige præsident Raúl Castro, Fidels lillebror, har de senere år ellers indledt forsigtige markedsøkonomiske reformer og moderniseringsprocesser i Cuba, men den socialistiske styreform bliver der ikke sat spørgsmålstegn ved. Den ligger fast.

Efter næsten fem årtier ved magten overdrog den skrantende Fidel Castro i juli 2006 pladsen til lillebroren Raúl Castro på grund af sygdom.

/ritzau/

 

Dagens Gossip